1 2 3 4 5

11.12.19

Нікого не ображає той, хто користується своїм правом

Кожна людина - учасник комунікації, але далеко не для кожної особистості спілкування є фаховим заняттям, яким воно є для журналіста. Саме тому не менш важливими є знання не тільки професійних стандартів в журналістиці(адже ЗМІ, передаючи інформацію, формують наше світосприйняття), а й дотримання норм роботи у правовому полі, не порушуючи ні законів, ні моралі.
Так, у стінах Центру дитячо-юнацької творчості, 11 грудня 2019 року, відбулася зустріч юних медійників з директором Бердянського центру з надання правової допомоги - Євгеном Сухомлиним.
Євген Сухомин - юрист, учасник четвертого майстер-класу "Прес-хвиля"
Майстер-клас за темою "Як працювати над журналістськими матеріалами в правовому полі?" проходив в рамках восьмого фестивалю "Прес-хвиля". Учасники заходу отримали надважливу інформацію та поради, щодо законних дій під час виконання своїх обов'язків. Адже журналіст не повинен використовувати незаконні методи отримання інформації, навіть якщо він початківець.
Редактори шкільних прес-центрів - учасники заходу
Юрист наголосив, що працювати треба виключно у правовому полі, яке регламентує наші дії. Водночас, виконуючи фахові функції, ми маємо керуватися відповідними етичними нормами - таким чином, журналіст перебуває в подвійних лещатах правових і моральних обов'язків, яким має підпорядковуватися. Все це треба тісно поєднувати з власним світоглядом та власною позицією, якої слід дотримуватися. Талант журналіста, мабуть, і полягає насамперед у чутті міри, чутті відповідальності, у відчутті слова.
Не дарма існує твердження, що професія журналіста унікальна не тільки за своєю специфікою, коли треба бути ерудитом у багатьох галузях, не тільки ризикованістю при виконанні професійних функцій, не тільки творчою наснагою та психологічною напругою, а й своєю роллю та місцем у комунікативному процесі.
Юні медійники - представники команд фестивалю
Організатори фестивалю продовжують навчати юних журналістів-аматорів, запрошуючи їх до участі у різноманітних тренінгах та майстер-класах. У свою чергу учасники шкільних прес-центрів міста поступово наближуються до омріяного фіналу, на якому вже за пару місяців ми дізнаємося ім'я володаря титулу "Найкращих".
Вероніка ЛЕРНЕР,
Аліна СТЕЛЬМАЧЕНКО
Фото - Костянтин САМОЙЛЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар