1 2 3 4 5

19.12.19

Далека галактика зміниться назавжди

У грудні у світовий прокат (у тому числі і в Україні) виходить дев'ятий, останній, епізод саги - "Зоряні війни: Скайуокер. Схід", у якому нам обіцяють дати відповіді на всі загадки попередніх серій. 
Уроки історії 
42 роки минуло з моменту появи на екранах першої частини оригінальної трилогії "Зоряні війни", яка отримала окрему назву "Нова надія". Фільм супроводжував неймовірний глядацький успіх і 7 "Оскарів". Ми познайомилися з головними героями - Люком Скайвокером, принцесою Леєю, контрабандистом Ханом Соло і його товришем Чубакою, кумедними дронами R2D2 і C-3P0, наймудрішим та могутнім джедаєм магістром Йодою, а також з антигероями і лиходіями - темним лордом Дартом Вейдером та імператором Галактики Палпатіном. У 1980-му у світ виходить друга частина "Зоряні війни: Імперія завдає удару у відповідь"(два "Оскара"), у 1983-му - "Зоряні війни: Повернення Джедая"(Також "Оскар").
Пізнше, в кінці 1990-х, Джорож Лукас випустив трилогію приквелів - "Зоряні війни: Прихована загроза", "Зоряні війни:Атака клонів, "Зоряні війни: Помста ситхів" - про те, як здатний юний джедай Енакін Скайуокер в кінці кінців перетворився на Дарта Вейдера. Епізоди пронумеровали, при чому ті, які були зняті пізніше, отримали більш ранні номера - у хронологічному порядку того, що відбувалося "давним-давно у далекій галактиці".
У 2015 році виходить перша частина сіквелу оригінальної трилогії "Зоряні війни:Пробудження сили", через два роки - "Зоряні війни: Останні джедаї". Тут з'являються нові герої: син Хана Соло і принцеси Соло, Кайло Рен, перейшовший на Темний бік Сили. А також Рей - колишня смітниця, а пізніше боєць Нової республіки, у якій виявився великий потік Сили, учениця Люка Скайуокера. Ці фільми виявились не дуже вдалими. Але тим не менш третю частину очікують з нетерпінням хоча б для того, щоб дізнатися, чим все закінчилось і з чого почнеться нова історія Зоряних війн. 
Чого очікувати від нової картини? 
Сюжет фільму тримають у найсуворішій таємниці, і нам залишається лише здогадуватися, про що піде мова у грандіозному фіналі саги. Орієнтуємося на витримки із інтерв'ю учасників зйомок, тизери та постери. Виходить, що до картини якимось чином повернеться головний лиходій - імператор Галактики Палпатін, убитий Дартом Вейдером ще у шостому епізоді "Повернення джедая". 
Творці Makingstarwars - популярного фанатського блогу про "Зоряні війни" - стверджують, що вони мають інформацію стосовно оригінального сценарію. І повідомляють версію фіналу: драматична сутичка Рей з імператором Палпатіном. 
Можливо, що в кінці картини з'явиться і Енакін Скайуокер - точніше, Дарт Вейдер, але це поки що чутки. 
Проте стовідсотково ми побачимо у фільмі Кері Фішер - безсмертну виконавицю ролі Леї Органи. Актриса померла три роки назад, але так як з нею залишилося дуже багато відзнятого матеріалу, тому родичі дали згоду на використання їх у новій картині. 
А ще, за чутками фанатів, виявиться родинний зв'язок між Рей та Кайло Реном. Чи так це - дізнаємося після 19 грудня. 


Леонід МАРКОВ 

Фото з порталу 

https://brd.ua 



Немає коментарів:

Дописати коментар