1 2 3 4 5

27.2.20

Теле- і радіожурналістика: побачити, оцінити, донести.

Телебачення приваблює багатьох людей. Дізнатися більше про цю сферу мали змогу кореспонденти прес-центрів закладів освіти м.Бердянська.

У середу, 26 лютого 2020 року, в рамках проведення фестивалю "Прес-хвиля 19-20" відбувся майстер-клас із теле- і радіожурналістики. Провели його викладачі та студенти-старшокурсники Факультету філології Бердянського державного педагогічного університету.
Завідувачка катедри соціальних комунікацій БДПУ - Юлія МЕЛЬНІКОВА
Розпочався захід із звернення завідувачки кафедри соціальних комунікацій Мельнікової Юлії Олександрівни, яка привітала всіх присутніх та побажала гарного і позитивного проведення часу. Викладачка наголосила, що сьогодні на українських журналістів покладається висока професійна відповідальність висвітлювати важливі події, подавати тільки достовірну інформацію та тримати живий і усний зв’язок із громадянами країни. А подібні заходи заохочують випускників шкіл не тільки вступати до університетів, а й навчатися, здобуваючи необхідну для країни професію.
Учасники прес-центрів закладів освіти міста
Упродовж зустрічі викладачі й студенти разом зі школярами мали можливість не тільки подискутувати над різноманітними темами("Що означає бути журналістом?", "Які обов’язки має представник цієї професії?, "Що є наразі актуальним і важливим у журналістиці?), а й спробувати себе в ролі теле- і радіоведучих, користуючись технікою, яка наявна у сучасній медіалабораторії університету.
Медіалабораторія університету
Студія студентського радіо "Шалена хвиля"
У цілому захід дав змогу юним кореспондентам більше дізнатись про реальні практичні ситуації, що виникають у процесі телевиробництва, зокрема, у чому полягає робота кожного члена команди. Насамперед потрібно пам’ятати, що тележурналіст ніколи не працює самотужки. Це завжди командна робота, тому, щоб досягти успіху, необхідно мати хороші відносини із колегами. Особливо з оператором, який відповідає за зйомку.
Учасниця прес-центру "ЮнКор" Маргарита КОЧЕТКОВА в ролі радіоведучої
Час проведення зустрічі минув дуже швидко. Учасники майстер-класу, хоч і поверхнево, занурилися у світ тележурналістики. Та головне - отримали корисні практичні поради, які не тільки будуть мотивувати до сумлінного навчання, а й стануть у нагоді у подальшому професійному становленні.
Маргарита КОЧЕТКОВА, Мілєна МАТУСЕВИЧ
Фото: Альона КУТЄПОВА, Leonid Markov

Немає коментарів:

Дописати коментар