1 2 3 4 5

14.4.20

У Бердянську визначили кращих юнкорів восьмого фестивалю "Прес-хвиля" 2019/20"

На сторінках соціальної мережі Facebok відбулося підбиття підсумків активної роботи шкільних прес-центрів. Так, 13 квітня 2020 року, стартував 10-годинний онлайн-марафон, у ході якого оголосили переможців і призерів цьогорічної боротьби за звання кращої команди юних кореспондентів Бердянська.

У рамках фестивалю, протягом майже 6 місяців, учасники готували завдання за номінаціями. На розгляд журі були представлені друковані газети, відеороботи (соціальні експеременти), фоторепортажі, журналістські жанри(інтерв'ю, есе, нариси) та медіасторінки шкільних редакцій.
10 команд - прес-центри шкіл - наважилися заявити про себе і взяти участь у конкурсі "Прес-хвиля 2019/20". Це ЗЗСО №1,2,3,5,11,20, гімнізії №2, №3, Бердянський муніципальний ліцей та команда з регіону - м.Пологи.
Членам журі - представникам місцевих ЗМІ та Бердянського державного педагогічного університету - було не просто визначити переможців у кожній з номінацій, проте, як показав детальний розбір поданих на оцінювання робіт, їм це вдалося. 
Роботи команди "Юнкор" (ЗЗСО №20) не були бездоганними, але  рівень і якість їхнього виконнання позитивно оцінили професіонали. Про це свідчать і відгуки журналістів:
Микита Журавльов(журналіст інформаційної групи "ПРО100"):
"Школа №20, огромноя просьба - измените обложку - это катастрофа! А вот внутри - супер! Это мой фаворит. У вас супертексты, суперматериалы. Оно хорошо заверстано. Здесь, в принципе, нет к чему придраться. Может, чуть-чуть осовременить?! По содержанию - класс! Видно, что работа проделана - гиганская. Писали, старались, собирали... Здесь огромные, интересные материалы. Здесь куча жанров. Спасибо! Но по оформлению нужно немножечко подтянуться. Постарайтесь максимально себя осовременить. Вы на хорошем пути, у вас неплохо получается. А касательно самого содержания, еще раз повторюсь, вы просто молодцы! Спасибо вам!"
Віктор Михайличенко (головний редактор газети "Південна зоря"):
"Стосовно 20-ї школи. Це Стельмаченко Аліна і Полубок Дмитро. Це ті роботи, які привертають увагу своїми змістом, композицією. Хоча авторам ще потрібно попрацювати над кадруванням".
Роман Костромицький (викладач кафедри соціальних комунікацій БДПУ, фотограф):
"Зверніть увагу на жанр, працюйте із композицією, кольором, композиційно-важливим об'єктом. Більше фотографуйте, розвивайте своє бачення і вміння працювати з композицією. Тоді ваші фотографії будуть дійсно шедеврами або витворами мистецтва".
Ірина Білаш (головна редакторка "ТБ-Бердянськ):
"Ролик мне понравился. Он очень динамичный. Неплохая идея. Удачное воплощение. Хороший монтаж, озвучка, стендапы. Продумано титрование там, где было что-то тихо слышно. И поэтому не нужно было особенно вслушиваться, можно было это прочитать на экране. Все было воплощено, с телевизионной точки зрения, неплохо".
Юлія Тисленко (редакторка онлайн-журналу primorka.city):
"Работа Милены Матусевич -это объемное интервью. Но больше - не значит лучше! Это правда. Лучше  урезать. Вопрос о том, как героине делали предложение на сцене, интересный. Но ответ получился немного затянут. Из него следовало бы сделать отдельный материальчик. А если мы читаем коплексное интервью, то оно отвлекает внимание и уводит читателя в сторону, становится немного неинтересным".
Команда "ЮнКор"(ЗЗСО №20): Леонід МАРКОВ, Мілєна МАТУСЕВИЧ, Вероніка ЛЕРНЕР,
Маргарита КОЧЕТКОВА, Аліна СТЕЛЬМАЧЕНКО, Костянтин САМОЙЛЕНКО, Альона КУТЄПОВА
Як бачимо, думки фахівців були різними і неоднозначними, але нагороди знайшли своїх героїв. За підсумками восьмого фестивалю дитячо-юнацької журналістики "Прес-хвиля" перемогу і номінацію "Гран-прі" отримала команда "ЮнКор" (ЗЗСО №20). Шкільна редакція  завоювала більшість призових місць конкурсу і стала найкращою: 
Андрій Чепрасов (редактор онлайн-газети big.zp.ua): 
"У цьому році 20-а школа не була безперечним лідером, з нею на рівних змагались всі, хто став призером в номінаціях. А головним фактором перемоги стала командна робота та активна участь у всіляких зустрічах, марафонах та в усьому іншому".
Тож побажаємо успіхів усім учасникам, популярного серед молоді, фестивалю журналістики. І до зустрічі на «Прес-хвилі 2020/21»!
Маргарита КОЧЕТКОВА,
Мілєна МАТУСЕВИЧ.

Фото-скріни з відео спільноти 

facebook.com/groups/volna.brd


1 коментар: