1 2 3 4 5

25.1.20

У Бердянську визначили кращих ораторів 2019-2020 навчального року

«Слово - одне з найбільших знарядь людини. Безсиле саме по собі, воно стає могутнім і чарівним, сказане уміло, щиро і вчасно. Воно здатне захоплювати та вести за собою, а того, хто говорить і його оточення - засліплює своїм блиском» 
Коні А. Ф. 
У рамках конкурсу «Заговори, щоб я тебе побачив», 24 січня у гімназії №3, бердянським старшокласникам надавалася можливість продемонструвати свої навички ораторського мистецтва. Вони вдало спілкувалися з аудиторією. А через систему питань і відповідей повинні були проявити і журналістські здібності. Лише за дві хвилини оратор мав можливість розкрити проблему вибраної теми та звернути увагу всіх присутніх лише на себе. Конкурс проводиться з метою: виявити вміння конкурсантів переконувати, впливати на аудиторію, досягати комунікативної мети, продукувати тексти різного типу відповідно до призначення й умов риторичної діяльності, виховувати морально-етичні цінності оратора. 
Журі та учасники конкурсу
Згідно цього, визначаються і такі завдання заходу: виявлення та підтримка філологічно обдарованих дітей у жанрі ораторського мистецтва; формування особистості, яка має стабільний ораторський потенціал; стимулювати розвиток умінь і навичок продукування текстів різних типів промов; виховання молоді засобами мистецтва художнього слова; популяризація курсу риторики в системі шкільної освіти; залучення фахівців до творчої співпраці з талановитими дітьми для надання їм професійної допомоги.  
Конкурсантка від ЗЗСО №11
Нагадаємо, що Конкурс складався з двох турів: перший – публічний виступ із попередньою підготовкою на одну із запропонованих тем відповідного блоку; другий ‒ міні-виступ без попередньої підготовки на одну із запропонованих тем. 
Зазначимо, що з кожним роком кількість учасників збільшується, а це говорить не лише про популярність самого заходу, але й про ріст мистецтва красномовства серед школярів. Як і належить, було обрано журі, яке визначило призерів та лауреатів міського етапу конкурсу. Учителі оцінювали не лише навички красномовства, але також уміння триматися на сцені, відповідати на питання опонентів. 
За результатами конкурсу маємо і своїх переможців: 
- II місце серед одинадцятикласників посів Дмитро Полубок. 
-IІI місце у категорії серед десятикласників зайняла Влада Горпінич. 
Представники Бердянської ЗОШ №20
Ми вітаємо учасників та переможців конкурсу! Окремі слова подяки вчителям ЗЗСО №20 Остапенко Т.В. і Сердюк О.К за підготовку учасників до конкурсу. 
Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро, а це чудове свято додасть всім наснаги, оптимізму, впевненості у власних силах і непохитної віри в світле та щасливе майбутнє. 
Ораторами стають, тож працюйте, розвивайтесь, самовдосконалюйтесь для себе та для держави 
Маргарита КОЧЕТКОВА,
Світлини - Костянтин САМОЙЛЕНКО




Немає коментарів:

Дописати коментар