1 2 3 4 5

25.1.20

Ніжно, витончено, жіночно: у Бердянську розпочалась ювілейна виставка

У рамках відзначення 20-річчя Всеукраїнського культурно-навчального центру “Академія ремесел” , 25 січня 2020 року, в Бердянському художньому музеї відкрилася ювілейна виставка “Янголе, не впадь з плеча”. 

У святковій експозиції, яка налічувала понад двісті п’ятдесят робіт різних жанрів, було представлено твори декоративно-ужиткового мистецтва, живопису, графіки тощо. Всі вони зроблені вихованцями та викладачами центру, головним завданням якого є розкриття потенціалу людей з інвалідністю. Адже постійна співпраця наставників "Академії ремесел" з творчою та обдарованою молоддю формує головну особливість, яка полягає у всебічному розвитку особистості.

Учасниця показу
На честь ювілею на свято завітали й шановні гості: голова спілки Запорізького обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, народний майстер України  - Сергій Москаленко, заслужений майстер народного мистецтва України - Олександр Вільчинський. Вони зазначили, що вперше отримали можливість побачити об'єм робіт - багаторічні напрацювання центру в одному місті.

Родзинкою заходу став унікальний показ одягу з українським декором, який не тільки викликав безліч позитивних емоцій у відвідувачів, а й залишив неймовірні враження від учасників заходу. 
Організатори ж виставки наголошують, що подібні заходи сприяють відродженню та збереженню українських традицій, а відтак - культурному розвитку громадян нашої держави.
С.Вільчинський вручає подяку керівниці центру Л.Криленко-Грабовській
Сама експозиція працюватиме у Бердянському художньому музеї імені Ісака Бродського до кінця лютого, а на відвідувачів попереду ще очікують майстер-класи та тренінги, де кожен може спробувати себе в ролі художнього митця.
Мілєна МАТУСЕВИЧ, учениця 11 класу
Світлини - Ігор ХИЖНЯК.

Немає коментарів:

Дописати коментар