1 2 3 4 5

5.12.19

Журналістська технологія: Як? З ким? Де? Для чого?

Уміння викликати прихильність спікера до себе і налаштувати з ним ефективну комунікацію – корисна навичка для кожної сучасної людини, якій не байдуже розвиватися в своїй сфері. Тим паче, якщо під час такого спілкування буде досягнута головна ціль – отримання важливої інформації.
Так, у Центрі дитячо-юнацької творчості, 5 грудня 2019 року, для кореспондентів шкільних прес-центрів міста було організовано майстер-клас з написання журналістських робіт. Це вже третя продуктивна зустріч юних медійників з професіоналами своєї справи.
Альона Семко на третьому майстр-класі фестивалю "Прес-хвиля -19/20"
Цього разу організатори фестивалю приділили увагу технології написання робіт. "Навіщо готуватися до інтерв'ю?", "Як писати?", "З ким?" та "Де брати інформацію?" - відповідями на ці запитання поділилася журналістка газети "Бердянские ведомости" - Альона Семко.
Майстриня вправно привідкрила завісу до найнеобхідніших секретів та порад, які допоможуть журналістам-початківцям при написанні власних унікальних робіт. Адже сьогодні недостатньо мати набір тих навичок і знань, які високо оцінювалися ще рік тому. Потрібно постійно вчитись, розвиватись та вдосконалюватись.Саме тому на заході учасники, поділившись на команди, складали список запитать для інтерв'ю з відомими особистостями, на прикладі: Володимира Зеленського, Дмитра Монатіка, Володимира Кличка, Ольги Куриленко та Олексія Потапенка.
Представники шкільних прес-центрів - учасники майстер-класу
Альона Семко наголосила, що не варто боятись співбесід чи інтерв’ю – до них варто готуватись, адже саме ретельна підготовка – це запорука успіху! А кожне інтерв’ю – це невеличка сповідь, результат якої дозволяє людям по-іншому подивитися на її героя.
Отже, учасники прес-центрів продовжують свій шлях стежками фестивалю, отримуючи нові знання, які у майбутньому принесуть користь. Адже, перефразувавши Ротшильда, пам’ятаємо, що той, хто володіє інформацією, керує ситуацією!
Мілєна МАТУСЕВИЧ, Маргарита КОЧЕТКОВА
Фото - Леонід МАРКОВ

Немає коментарів:

Дописати коментар