1 2 3 4 5

13.2.19

Батарейка ціною в життя! (+відео)



Учасники освітнього процесу долучилися до Всеукраїнського проекту «Батарейки, здавайтеся!». Координатор руху у ЗОШ №20 Лариса Григорівна Колєснік ознайомила учнів школи з тим, що акція організована для того, щоб збирати відпрацьовані батарейки та відправляти їх на переробку. 


Адже вони містять у собі важкі метали, що сильно забруднюють навколишнє середовище. Одна викинута пальчикова батарейка при розкладанні в ґрунті впливає приблизно на 20 квадратних метрів землі. Важкі метали потрапляють у повітря, в підземні води, а звідти до організму людини. Різні метали - ртуть, нікель, кадмій, свинець, літій, марганець і цинк, які мають властивість накопичуватися в живих організмах, у тому числі і в організмі людини, завдають істотної шкоди здоров'ю, зокрема сприяють виникненню онкозахворювань та хвороб щитовидної залози.
Проект “Батарейки, здавайтеся!” у школі діє постійно. Його мета полягає в інформуванні людей про необхідність правильної утилізації відпрацьованих батарейок та створити міської мережі їх збору.
Ми долучилися до вкрай необхідної волонтерської ініціативи і розмістили у приміщенні нашої школи ємність для збору відпрацьованих батарейок. Встановлення контейнеру дозволить знизити рівень забруднення земель і питних вод міста Бердянська і безпосередньо нашого з вами району, це допоможе місту стати більш безпечним місцем для життя. Ви може нам допомогти в цьому, а також використовувати це як фактор підтвердження соціальної відпові-дальності.
Пам’ятаймо, що кожен з нас щодня власними вчинками визначає у якому світі і у якому суспільстві житимемо далі!
Мілєна МАТУСЕВИЧ,
учениця 10 класу

Немає коментарів:

Дописати коментар