1 2 3 4 5

1.12.18

У ритмі "Прес-Хвилі"

Прес-хвиля - фестиваль, який проводиться для юних кореспондентів, аби вони не лише здобули навички з журналістики,а й найкраще продемонстрували свої вміння та перемогли у змаганні. 
У п'ятницю, 30 листопада 2018 року, у стінах Центру дитячо-юнацької творчості відбулося урочисте відкриття VII фестивалю дитячо-юнацької журналістики "Прес-Хвиля - 2018/19". Цього року на юних медійників чекав справжній сюрприз, адже зміни, які відбулися в конкурсі, стосувалися тривалості фестивалю: 3 дні замінили на 3 місяці, що не могло не мотивувати учасників до своїх звершень. 
Адже фестиваль збирає навколо себе прес-центри міських закладів середньої освіти, які змагаються у цікавих і водночас складних конкурсних завданнях. 
Цього року журі (до складу якого ввійшли професіональні журналісти міських ЗМІ, представники кафедри журналістики БДПУ та організатори ЦДЮТ) підготували 5 номінацій: 
1. Шкільна газета (3 останніх випуски про події у навчальному закладі), 
2. Фоторепортаж (5 фото), 
3. Відеоробота "Головна подія міста", 
4. Медіа-сторінка (гугл-сторінка), 
5. Журналістська робота (замітка, репортаж, інтерв'ю, стаття). 
Також протягом трьох місяців на учасників фестивалю чекатимуть цікаві та корисні майстер-класи, де досвідченні журналісти розповідатимуть початківцям, як знімати і монтувати відео та як робити фоторепортажі. 
Під кінець заходу кожна команда отримала індивідуальне завдання, яке намагатиметься виконати впродовж всього зазначеного терміну фестивалю. 
Редактори шкільних прес-центрів міста
Команда прес-центру ЗЗСО №20 (ТЦ"ЮнКор") вже в четверте бере участь у даному фестивалі, та лише минулого року змогли вибороти звання кращих юних кореспондентів, отримавши "Гран-прі" VI міського фестивалю "Прес-хвиля". 
Цього року учасники від закладу загальної середньої освіти №20 представили команду в оновленому складі. Тож бажаємо юнкорівцям наснаги та гідно представити честь школи на фестивалі "Прес-Хвиля - 2018/19". 
Вероніка ЛЕРНЕР,
учениця 7-Б класу
Світлини –Альона КУТЄПОВА 

Немає коментарів:

Дописати коментар